Frankrijk in recessie

Vandaag maakte het Franse statistiekbureau Insee bekend dat de economie in Frankrijk in het eerste kwartaal 0,2 procent kromp ten opzichte van het kwartaal ervoor. De Franse economie is in een recessie terechtgekomen.

De uitgaven van de Franse consumenten daalden; met 0,1 procent.

‘In het vierde kwartaal waren de uitgaven nog stabiel, met nul procent groei. De export daalde met 0,5 procent, na een kwartaal eerder al met 0,7 procent te zijn gekrompen’, aldus NRC. Lees meer in dit artikel van de krant.

Lees ook:Groei Franse economie stagneert
Lees ook:Franse economie blijft krimpen
Lees ook:Huizenprijzen in Frankrijk dalen nog steeds licht
Lees ook:Franse werkloosheid piekt
Lees ook:Franse wijnexport bont en blauw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>