Nóg groener kamperen

Echte kampeerders kamperen in een tent, liefst midden in de natuur. In een De Waard, bijvoorbeeld: zo’n loodzware katoenen tent waar je naar hartelust ‘kamertjes’ aan kunt bouwen voor de kinderen, of de hond, of de kookspullen… De Waard Tenten is heel ‘eco’ bezig en biedt zijn klanten nu de mogelijkheid zijn of haar vakantie klimaatneutraal te maken.

Het concept is simpel: bij aankoop van een nieuwe tent krijg je als klant zes bomen. Deze bomen compenseren de gemiddelde CO2-uitstoot die een De Waard-klant gebruikt om op zijn of haar hoofdbestemming te komen.

Op 10 oktober 2009 zullen alle bomen tegelijk geplant worden op een – nu nog - landbouwgebied bij Tilburg tijdens het De Waard Boomplantfestival. Alle klanten van de Waard zijn die dag van harte welkom om hun bomen zelf te helpen planten en zo hun bijdrage te leveren aan het realiseren van dit De Waard-bos. De Waard wil in één keer 10.000 bomen planten, dit komt overeen met 2 hectare bos. Ben je al in het bezit bent van een tent en wilt je toch je vakantie compenseren, dan kun je ook losse bomen kopen voor slechts 2 euro.

Bij deze actie werkt de tentenleverancier samen met Trees for Travel, de stichting (dus zonder winstoogmerk) bij wie je de uitstoot van bijvoorbeeld je vlieg- of autoreis kunt compenseren. Je stort simpelweg een bedrag; als je wilt krijg je daarvoor een certificaat. Trees for Travel zorgt ervoor dat met dit bedrag voldoende bomen worden geplant zodat de uitgestoten CO2 wordt opgenomen en zuurstof wordt geproduceerd. De natuur (biodiversiteit) kan zich zo herstellen. Ook beschermen bomen de bodem tegen water- en winderosie. De bosaanplant vindt meestal plaats in ontwikkelingslanden.

Lees ook:Duurzaam vakantievieren in de Franse natuur
Lees ook:Vorstelijk kamperen in Frankrijk
Lees ook:Nederlandse overleden na noodweer op camping
Lees ook:Speciale Franse opname van Shaffy’s ‘Laat me’
Lees ook:Christiane Taubira wil land geven aan nakomelingen van slaven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>