Duurzaam vakantievieren in de Franse natuur

Vakantie in de natuur (Foto: Flickr)

In Frankrijk zijn diverse duurzame bestemmingen te vinden, die de natuur sparen en u tegelijkertijd een fijne vakantie bezorgen, volgens Maison de la France. Dit instituut, dat Frankrijk promoot als toeristische bestemming, besteedt in 2009 extra aandacht aan duurzaam toerisme.

Duurzaam toerisme wil zeggen dat tijdens de voorbereiding en de eigenlijke reis rekening wordt gehouden met de natuur en cultuur. Het is altijd goed om even stil te staan bij duurzaam toerisme, of je nu op een camping gaat verblijven, of rond gaat trekken in bus of auto. Reduce, Re-use, Recycle is het (niet erg Franse) motto voor duurzame ontwikkeling. Doe meer met minder, hergebruik en recycle. Ook op vakantie.

Uiteraard moet het allemaal wel een beetje comfortabel blijven, vindt Maison de la France. Tijdens uw vakantie kunt u rekening houden met de omgeving door deze tips toe te passen. Doe bijvoorbeeld zo laat mogelijk de lampen aan (dit bespaart zowel elektriciteit als geld) en gooi al het afval in de afvalbak. Het zijn de kleine dingen die bijdragen aan zowel een duurzamere vakantie als een schoner milieu. Duurzaam toerisme is zeker niet duur of moeilijk en alle kleine beetjes helpen.

Lees ook:Bretagne: groen en duurzaam
Lees ook:Nieuw: Gratis app Plus France
Lees ook:Nieuwe website over Frankrijk gelanceerd
Lees ook:De 22 gidsen en regio’s van Frankrijk
Lees ook:Hoe Frans bent u?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Duurzaam vakantievieren in de Franse natuur

  1. Nina Kroest

    Hoe duurzaam het ook is, ik wil nog niet dood gevonden worden in Frankrijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>