Vorstelijk kamperen in Frankrijk

Glamping is een combi van kamperen en glamour. Het begrip circuleert al een tijdje in toerismeland en slaat steeds beter aan. Mensen willen wel naar een camping, maar ze willen ook luxe. Diverse campings in Frankrijk spelen daar op in, zo ook Les Castels. 

Les Castels, de grootste luxe kampeerketen in Frankrijk, heeft glamping – openlucht hotellerie in een bijzonder en sfeervol onderkomen – op een mooie manier geïntegreerd met het klassieke kamperen. Zij biedt de unieke mogelijkheid om traditioneel verblijf in tent, caravan of mobilhome te combineren met één of meer nachtjes slapen in bijvoorbeeld een waterhuis, boomhut, wijnvat of tipitent.Camping en glamping combineren; een belevenis voor iedereen

Een groot aantal campings van Les Castels heeft een aanbod gecreëerd van bijzondere accommodatievormen waarin ‘beleving’ voorop staat. Zo zijn de drijvende waterhuisjes en luxe chalets met jacuzzi populair bij honeymooners en stellen. Of kun je de nacht doorbrengen in een heuse luchtbel, een transparante tent op 2 meter van de grond in de Loire of in een ‘back to nature’ hut onder de sterrenhemel met uitzicht op de Middellandse zee. Bij gezinnen met kinderen zijn de volledig ingerichte boomhutten en vissershuisjes favoriet. Dit kan onder andere in Bretagne, Franche-Comté, Normandië en Poitou-Charentes.

Wie louter een glamping vakantie prefereert kiest voor de meer gangbare ‘glamour’ accommodaties, zoals compleet ingerichte safaritenten, nostalgische pipowagens, natuurlijke ecolodges en luxe chalets. Dit is mogelijk op de campings van Les Castels in Normandië, Bretagne, Poitou-Charentes, Aquitaine, Limousin, Pyreneeën en Languedoc-Roussillon.

Vorstelijk kamperen

Les Castels kan worden beschouwd als de pionier van luxueus kamperen. Ooit begonnen met kampeerfaciliteiten in de achtertuin van kastelen en landhuizen, nu de grootste keten van vier- en vijfsterren campings op vorstelijke plekken in Frankrijk. De keten Les Castels vertegenwoordigt 41 campings door heel Frankrijk, waarvan 80% met met vijfsterrenstatus. Elk camping onderscheidt zich door de unieke locatie en het culturele karakter van de plek. Wat hen bindt zijn de basiswaarden van elk Les Castels camping; ruimte, authenticiteit, comfort, respect van de natuur en duurzaamheid.


Lees ook:‘Glampers’ in Frankrijk
Lees ook:De leukste campings in Frankrijk voor kinderen
Lees ook:Drie Franse campings genomineerd voor Kindercamping van het Jaar
Lees ook:Poitou-Charentes in top 10 Lonely Planet
Lees ook:Nieuw: Glamping Magazine

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vorstelijk kamperen in Frankrijk

  1. Nicky

    Leuk inderdaad de kasteelcampings van les CAQSTEL§

      /   Reply  / 
  2. Nicky

    Leuk inderdaad de kasteelcampings van les Castels! Vooral de huisjes op het water zijn te gek, erg romantisch.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>