Nieuw op de Franse wintersportgebieden

Bredere stoeltjesliften, nieuwe pistes, coole attributen in het snowpark… maar ook handige skipassen, bijzondere activiteiten en meer sneeuwkanonnen. Ontdek de laatste ontwikkelingen in de wintersportgebieden, die uw vakantie nog aangenamer maken.  Franceguide heeft voor u alles op een rijtje gezet! Een leuke wintersport gegarandeerd.

Brides Les Bains
* 600 m2 extra wellness in de Grand Spa van de Alpen. De totale oppervlakte van het wellness centrum is daarmee gestegen naar 2100 m2 welzijn. Er zijn 7 nieuwe cabines voor behandelingen met water, er is een zaal om met een personal trainer aan de slag te gaan, een zonneterras met buitenstrand: enkele jaccuzi’s in de open lucht.
* Voor de skiërs en boarders: er zijn nieuwe liftcabines voor het eerste gedeelte van de Tougnete piste. De piste Faon is anders ingedeeld zodat hij toegankelijker is en ook ludieker. Het Moon Park is ook veranderd en ligt nu op de oude Grive. Op de Saulire helling is de Hulotte aangepast zodat hij langer open kan. En dit seizoen is het aantal sneeuwkanonnen uitgebreid vooral op de Biche piste met de verbinding naar Saulire en het Moon Park.

Chamonix
Sinds kerst 2008 is de nieuwe kabelbaan Planpraz in werking gesteld. Voortaan worden 3000 personen per uur vervoerd in plaats van het huidige 1350. Het winterseizoen wordt er nog hard gewerkt aan het volledig renoveren van het vertrekstation van de kabelbaan naar de Aiguille du Midi. In maart moet de klus geklaard zijn. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. In het nieuwe station komt ook een bar, een winkel en de Compagnie de Mont Blanc heeft er een kantoor.

Courchevel
* Om te zorgen voor een betere veiligheid voor kinderen wordt deze winter de magnestick in gebruik genomen voor kinderen die skiles nemen. De magnestick is een rugzak in een fluorescerende kleur waarmee de kinderen als het ware vastgeplakt worden aan de stoel van de skiliften Signal en Dou des Lanches, zodra deze in beweging is. Zo kunnen ze er niet uit vallen. Voordeel van de rugzakjes is dat de kinderen goed zichtbaar zijn (vanwege de opvallende kleur) en als ze vallen dan fungeert de rugzak als bescherming.
* Vanaf de top van Pralong wordt een nieuwe skipiste aangelegd naar de kabelbaan les Suisses.

La Plagne
* In Plagne Bellecôte wordt een half pipe neergezet die bij de eerste sneeuwvlokken al gebruikt kan worden.
* Verder is er een nieuwe skilift “Télébuffette” om het lager gelegen gedeelte in Coches te verbinden met de top van des Coches. Vertrek van het Plan Boix. Deze verbinding is handig voor beginners om de speciale beginnerzone te bereiken en voor voetgangers die naar de ijsbaan willen of zin hebben om te winkelen.

Les 2 Alpes
* Les 2 Alpes is iets voetganger vriendelijker geworden, met een eigen voetgangerscentrum, aangepaste verkeerscirculatie en de aanleg van een nieuw centraal gelegen plein.
* Een unieke ervaring; de sensatie middenin een lawine… ervaar het in de nieuwe Robocoaster. Middels een 7 meter hoge beweegbare robot en 4 dimensionale beelden skiet u eerst rustig buiten de piste en ineens zit u midden in een lawine. Prijs voor deze ervaring: 10 € , bij 3 kaartjes krijgt u 1 toegang gratis.

Les Arcs
* Het snow park wordt uitgebreid attributen voor beginners en boarders die iets verder zijn.
* Om sneeuwzekerder te zijn is er Frankrijk’s grootste waterreservoir des Tuffes hoog in de bergen aangelegd, dat 400 000 m3 kan bevatten voor de sneeuwkanonnen van Les Arcs en Peisey.
* Op 20 december wordt de Vanoise Express weer in gebruik genomen.

Les Gets
Verbetering systeem sneeuwkanonnen. Sneeuw die u ook kunt gebruiken om met sledehonden op pad te gaan voor een wandeling of om te leren hoe u ze zelf ment. D’Oumiak Aventure biedt dat deze winter voor het eerst aan.

Peisey Vallandry en Samoens
Nieuw dit seizoen is de kaart Holiski waarmee u kunt skiën waar en wanneer u wilt en van kortingen profiteert…u betaalt alleen wat u werkelijk heeft geskied.

Tignes
De stoeltjeslift des Tufs wordt vervangen door een nieuw exemplaar met 6 zitplaatsen.

Val d’Isère
* Ook in Tignes wordt de Holiski kaart geïntroduceerd.
* Sporten kan voortaan in het gloednieuwe sportcentrum van 5000m2 die in het kader van de Wereldkampioenschappen Alpine skiën gebouwd werd.

Val Thorens
Wegens succes is het snowpark uitgebreid met een nieuw hand rail, grotere oefenzone, verbetering van de gevorderden zone, een nieuwe Jump’Air en bordercross. Het park is bovendien bereikbaar met een nieuwe stoeltjeslift.

Bekijk hier de informatie over alle andere Franse wintersportgebieden.

Lees ook:Disneyland Paris viert Halloween
Lees ook:Eerste skipistes in Frankrijk weer open
Lees ook:De hoogste ski-lift ter wereld is in Val-Thorens
Lees ook:De feestdagen in Frankrijk
Lees ook:Disneyland Paris bestaat 20 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>