Frankrijk blijft populairst in de zomer

Frankrijk moet in 2012 opnieuw de eerste plek van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders afstaan aan Duitsland. La douce France blijft wel op nummer één staan in de lijst van zomervakanties. Dat voorspelt de ANWB.

Volgens de toeristenbond zal het aantal vakanties dit jaar met 36,2 miljoen ongeveer op hetzelfde niveau liggen als vorig jaar. Ruim de helft van de vakanties zal in het buitenland doorgebracht worden (18,5 miljoen), iets minder dan de helft in eigen land (17,7 miljoen). Duitsland staat met 3,3 miljoen vakanties op nummer één in de top 3 van favoriete vakantielanden, gevolgd door Frankrijk (2,9 miljoen) en België (1,9 miljoen).

Tijdens de zomerperiode blijft Frankrijk echter de populairste vakantiebestemming van de Nederlanders, aldus de ANWB. Na twee natte zomers in eigen land zullen komende zomer zonnige bestemmingen als Frankrijk, Spanje en Turkije erg in trek zijn.

Bronnen: ANWB en CVO 2011.

Lees ook:Duitsland haalt Frankrijk in als favoriete vakantieland
Lees ook:Populairste vakantiebestemming 2009: Frankrijk!
Lees ook:Frankrijk blijft favoriete vakantieland
Lees ook:Frankrijk populairste vakantiebestemming
Lees ook:Meer Nederlanders naar Frankrijk op vakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>