Prijsvraag: Gratis naar de nieuwste film van Agnès Varda!

Les Plages d’Agnès, de nieuwe film/documentaire van de Franse regisseur Agnès Varda, gaat in NL in première op 18 juni a.s. Agnès Varda is één van de grootste regisseurs uit de Franse geschiedenis.

Je kunt nog steeds meedoen aan de prijsvraag van frankrijk.blog.nl!

In samenwerking met Cinéart mag frankrijk.blog.nl drie keer twee vrijkaarten voor de Nederlandse première in het Filmmuseum in Amsterdam of het Haagse Filmhuis verloten. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is onderstaande vragen goed beantwoorden:

1. Hoe heette de eerste film van Agnès Varda?

2. Van wie was het schilderij dat ze als uitgangspunt koos voor haar voorlaatste film, Les glaneurs et les glaneuses?

Wil je meedoen, stuur dan vóór 8 juni 2009 je antwoorden naar [email protected]. Vergeet niet je postadres te vermelden; de winnaars krijgen hun vrijkaartjes automatisch thuisgestuurd. Oja, vermeld ook of je de film in Den Haag of in Amsterdam wilt gaan zien. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Wie is Agnès Varda?

Agnès Varda (1928) wordt gezien als een voorloper van de Nouvelle Vague-stroming die eind jaren ’50 opkwam in Frankrijk. Ze verwierf niet alleen met haar films internationale aandacht, maar ook door haar relatie met cineast Jacques Demy en haar feministische betrokkenheid.

Met haar nieuwe documentaire blikt ze terug op haar bewogen leven, en ze doet dit op een originele manier. Les plages d’ Agnès is in feite een nieuwe vorm van ‘autodocumentaire’. Door terug te gaan naar de stranden die haar leven getekend hebben en met behulp van uittreksels van haar films, foto’s en reportages, schetst Varda haar zelfportret.

Lees ook:Fatal Bazooka is back!
Lees ook:Speciale première documentaire Babies
Lees ook:Docu’s over Brigitte Bardot en Isabelle Huppert online
Lees ook:Kinderjaren: films van François Truffaut
Lees ook:Eerbetoon aan Georges Méliès in EYE

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>