Reeks zelfmoordpogingen tieners

Het Franse stadje Coursan, dat 6.000 inwoners telt en in het zuiden van het land ligt, is deze week opgeschrikt  door een reeks zelfmoordpogingen van tieners. Een meisje van 15 jaar overleed donderdagochtend nadat zij een overdosis medicijnen had ingeslikt. Deze week deden drie andere tieners van dezelfde school een poging tot zelfdoding. Zij konden op tijd worden gered. Volgens de directeur van de school zijn de tieners getraumatiseerd door een ongeval eerder deze maand, waarbij twee leerlingen om het leven kwamen. De jongeren die een zelfmoordpoging deden, waren vrienden van de eerder omgekomen tieners.

Volgens de directeur hadden de leerlingen die een zelfmoordpoging hebben gedaan, niet zozeer “het verlangen om te sterven”, maar was het een “schreeuw om aandacht”.  De jongeren kondigden hun plannen aan op sociale netwerksites op internet.

Bron: Le Télégramme.

Lees ook:Lerares steekt zichzelf in brand op schoolplein
Lees ook:Boze ouder slaat tiener met brandblusser (video)
Lees ook:Franse dieetgoeroe: ‘Geef magere leerlingen meer punten’
Lees ook:Sarkozy geeft college over cinéma
Lees ook:Franse scholen roepen mannelijke leerlingen op een rok te dragen op 16 mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>