Boze ouder slaat tiener met brandblusser (video)

Een boze ouder van een leerling op een middelbare school in Parijs heeft een tiener tegen de grond geslagen met een brandblusser. De federatie van ouders van leerlingen veroordeelt de actie en noemt het ‘een schokkend gebaar’. 

Het incident deed zich vanochtend voor op het Lycee Montaigne in het zesde arrondissement van Parijs. De man was boos, omdat de jongeren protesteren.  De leerlingen protesteren omdat ze boos zijn over de dood van Rémi Fraisse, een student van 21 jaar die afgelopen maand overleed na politiegeweld. Volgens getuigen verzamelden de leerlingen zich de afgelopen dagen en blokkeerden zij de entree van de school, vanochtend was één van de ouders het zat en zocht hij de confrontatie met hen. Dat leidde tot het incident met de brandblusser.

De dader was een man van 54, het slachtoffer een jongen van 16 jaar oud. De man is door de politie aangehouden voor geweldpleging. De jongen is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, het gaat naar omstandigheden goed met hem.

Zie hier de video van de meppartij:

Lees ook:Lerares steekt zichzelf in brand op schoolplein
Lees ook:Jongen (11) hangt zichzelf op in school
Lees ook:Vastgebonden jongen (10) valt uit raam
Lees ook:Franse scholen roepen mannelijke leerlingen op een rok te dragen op 16 mei
Lees ook:Lerares aangevallen met traangas

Geen reacties // Reageer