Franse dieetgoeroe: ‘Geef magere leerlingen meer punten’

De Franse dieetgoeroe Pierre Dukan vindt dat magere leerlingen meer punten moeten krijgen op school. Hij wil hiermee obesitas onder Franse studenten aanpakken.

Steeds meer studenten in Frankrijk krijgen te maken met overgewicht. Dukan stelt dat leerlingen die te dik zijn, gemotiveerd zullen worden om af te vallen door een bonuspuntensysteem op school in te voeren.

Volgens Dukan is de helft van de Franse jongeren te dik. ‘Obesitas is een ernstig probleem dat niet serieus genomen wordt door onze politici’, aldus de dieetgoeroe. Volgens het Franse dagblad Le Parisien valt het echter wel mee met het aantal jongeren met obesitas. Zo’n 12,7 procent van de vrouwen en 11,7 procent van de mannen in Frankrijk heeft overgewicht.

De Franse dieetgoeroe is wereldwijd bekend geworden nadat sterren als Kate Middleton, Jennifer Lopez, Gisèle Bündchen en Halle Berry zijn dieet succesvol volgden. Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder Het Dukan Dieet.

Bron: HLN.

Lees ook:Dieetgoeroe Montignac (66) overleden
Lees ook:Reeks zelfmoordpogingen tieners
Lees ook:70% van Franse studenten spiekt
Lees ook:Franse scholen roepen mannelijke leerlingen op een rok te dragen op 16 mei
Lees ook:Boze ouder slaat tiener met brandblusser (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>