Publiekspremière Haar naam was Sarah

SarahHet beroemde boek “Haar naam was Sarah” (Elle s’appelait Sarah) van de Franse schrijfster Tatiana De Rosnays is verfilmd. De speelfilm van Gilles Paquet-Brenner draait vanaf 28 oktober in de bioscopen in Nederland, maar op vrijdag 15 oktober wordt er een publiekspremière gehouden in Cinema Palace Haarlem.

“Haar naam was Sarah” gaat over de 10-jarige Sarah, die in juli 1942 in Parijs wordt opgepakt door de Franse politie. Samen met haar ouders wordt ze afgevoerd naar het wielerstadion in Parijs, vanwaar duizenden joden worden gedeporteerd. Net voordat de politie binnenvalt, verbergt Sarah haar broertje Michel in de kledingkast. Ze belooft hem snel terug te keren, maar Sarah en haar ouders worden op transport gesteld. Sarahs verhaal raakt 67 jaar later verweven met dat van de Amerikaanse journaliste Julia Jarmond. Zij ontdekt geheimen die haar met Sarah verbinden en van grote invloed zijn op haar eigen toekomst.

De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Kristin Scott Thomas, die eerder schitterde in The English Patient en Il y a longtemps que je t’aime.

De publiekspremière van “Haar naam was Sarah” is op vrijdag 15 oktober om 19.00 uur in Cinema Palace Haarlem. De zaal gaat om 18.00 uur open. De toegangsprijs, vanaf 10,75 euro, is inclusief  welkomstdrankje en popcorn in de zaal. Kaarten zijn te koop via tel: 023 531 1004 en aan de kassa van de bioscoop.

Lees ook:“Haar naam was Sarah” nu in de bioscoop
Lees ook:Franse films op TV5MONDE (week 40)
Lees ook:Renault Zoé mag zo blijven heten
Lees ook:Tijdfilm: Midnight in Paris
Lees ook:Frankrijk zoekt 14-jarig meisje dat vermist wordt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>