Renault Zoé mag zo blijven heten

681PX-~1Renault mag de naam Zoé voor zijn nieuwste model gewoon blijven gebruiken. Dat heeft de rechter bepaald. De ouders van twee meisjes die Zoé Renault heten, hadden een rechtszaak tegen het Franse automerk aangespannen. De ouders waren bang dat hun kinderen gepest zouden worden met hun naam.

“Kun je je voorstellen wat die meisjes straks moeten doormaken op de speelplaats als ze teksten als ‘mag ik je airbags eens zien’ of ‘zal ik je bumpers even poetsen’ moeten aanhoren?” aldus de advocaat van de ouders. Renault was, ondanks de klachten van de ouders, niet van plan om de naam te veranderen. En de rechter is het met het Franse automerk eens. Volgens de rechter kon niet worden aangetoond dat de meisjes schade zouden lijden die direct gelinkt zou kunnen worden aan de naamgeving van Renault. Eerder lanceerde het automerk met de Mégane en Clio al modellen met een meisjesnaam. Daartegen kwam geen protest.

Foto: Andrea Mora Rinaldi/WikiCommons.

Lees ook:Franse politieke partij UMP verandert naam naar ‘De Republikeinen’
Lees ook:Jongetje (4) krijgt boete van 23.000 euro
Lees ook:Ouders houden huwelijk zoon tegen met wet uit 1803
Lees ook:Bono’s uitspattingen lekken uit via Facebook
Lees ook:Rénault roept Scénic terug om handremproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>