Cinema: Les derniers jours du monde

Drie nieuwe Franse films deze week. Een documentaire, de horrorfilm Lady Blood en de drama-komedie Les derniers jours du monde.

De documentaire En terre étrange van Christian Zerbib gaat over illegale vluchtelingen die alles hebben achtergelaten om naar het westen te komen en daar eigenlijk spijt van hebben. En over de Afrikanen die op het punt staan hun voorbeeld te volgen.

Dan de horrorfilm Lady Blood van Jean-Marc Vincent. Vijftien jaar nadat ze bevallen is van een bloeddorstig monster heeft Yanka haar leven weer opgepakt. Ze is getrouwd met Paul, de psychiater die haar genezen heeft van haar neuroses, en ze heeft een lief dochtertje, Carla. Yanka wordt ‘Kapitein Mansotti’ genoemd, want ze is inmiddels politieagent. Daar confronteert een serie onopgehelderde moorden haar opnieuw met haar verleden. Op vier plaatsen in de stad worden verminkte lijken gevonden, onherkenbaar. Wie is de dader?

In Les derniers jours du monde van de gebroeders Larrieu herstelt Robinson Laborde zich langzaam van een liefdesavontuur waarvoor hij zijn vrouw verlaten heeft. Het einde van de wereld wordt aangekondigd, en Robinson besluit op ontdekkingstocht te gaan. Op Franse en Spaanse wegen leert hij de liefde pas echt kennen!

Lees ook:Geweldige docu over Parijs in de jaren ’20: Les années folles à Paris
Lees ook:Geen slotjesbrug meer in Parijs
Lees ook:Win 2 kaarten voor ‘L’Écume des jours’
Lees ook:Drie lijken gevonden in uitgebrande auto Marseille
Lees ook:Lady Gaga zegt concerten af door staking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>