Geen slotjesbrug meer in Parijs

De slotjes op de Pont des Arts in Parijs verdwijnen. De slotjesbrug dreigt te bezwijken onder het gewicht van alle liefdesbetuigingen. De burgemeester laat houten panelen plaatsen om het plaatsen van slotjes te voorkomen. Op den duur hoopt men dat de traditie vergeten wordt.

De slotjes wegen gezamenlijk 45 ton. De traditie is overgewaaid uit Rome, waar men op kleine bruggetjes ook slotjes plaatsen. De bruggen in Parijs over de Seine zijn echter veel groter, waardoor er veel meer hang- en sluitwerk geplaatst kan worden.

Het verwijderen van alle slotjes, zonder de brug te beschadigen, is een hels karwei en duurt vanaf vandaag tot en met 8 juni. Op de houten panelen die de gemeente plaatst, worden nu liefdesbetuigingen geschreven door toeristen. Andere bezoekers van de stad zijn echter hardleers en hangen nu slotjes bij de Pont de l’Archevêch. De gemeente heeft aangekondigd ook daar maatregelen te gaan treffen. Parijs wordt weer een stad zonder slotjesbrug.

Lees ook:Parijs voert oorlog tegen liefdesslotjes
Lees ook:Brigitte Bardot voert vandaag actie in Parijs
Lees ook:Zonder schaamte: smerig appartement van 3m2 te koop in Parijs
Lees ook:Liefdesslotjes in Parijs
Lees ook:Staking olieraffinaderijen Frankrijk voorbij

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen slotjesbrug meer in Parijs

  1. Gerard de Vries

    Ik zag gister op televisie dat de hele railing wordt vervangen door plexiglas.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>