Geweldige docu over Parijs in de jaren ’20: Les années folles à Paris

In Frankrijk is dit jaar de documentaire ‘Les années folles à Paris‘ uitgekomen. De film toont zowel zwartwit als kleurenbeelden uit de jaren ’20 in Parijs. De hoofdstad van Frankrijk was in die jaren een stad voor kunstenaars, levensgenieters en vrijbuiters. Door de Eerste Wereldoorlog, politieke instabielheid en het nazisme zochten veel buitenlanders onderdak in de stad. Hemingway, Scott Fitzgerald, Steinbeck en Miller; allen woonden in de jaren ’20 in Parijs en dan met name rondom Montparnasse.

Doordat de economie groeide, was er ook luxe in de stad. De eerste auto’s, vrouwen in mooie couture kleding en koelkasten (dus gekoelde drank) maakten hun entree. Ook dat wordt getoond in de docu.

De documentaire toont de mensen op het terras, terwijl ze feesten en artistieke hoogtepunten. Zeker de moeite waard om deze documentaire over Parijs te bekijken:

Lees ook:Uitgelicht: haute couture
Lees ook:Trierweiler onder vuur na bezoek modeshow Dior
Lees ook:Groei Franse economie stagneert
Lees ook:Dior + de beste fotografen = Kunst
Lees ook:Coco Chanel: biografie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>