Cinema: De nieuwe Franse James Bond

Vanaf vandaag in de Franse bioscopen: OSS 117: Rio ne répond plus, de nieuwe Franse James Bond, van Michel Hazanavicius. Verder de Frans-Amerikaanse thriller Dans la brume électrique van Bertrand Tavernier. En tot slot het drama Sois sage van regisseuse Juliette Garcias.

Sois sage is een ietwat mistige film over het 20-jarig meisje Eve dat brood rondbrengt op het Franse platteland. Ze heeft kennelijk een bijzondere liefdesgeschiedenis achter de rug en denkt met iedere kilometer die ze rijdt dichterbij hem te komen, bij de liefde van haar leven die ze niet meer mag zien.

In Dans la brume électrique is détective Dave Robicheaux een seriemoordenaar op het spoor. Als hij thuiskomt na een onderzoek op de plaats delict van wéér een onaangename moord ontmoet hij Elrod Sykes, een beroemde Hollywood-acteur die momenteel een film draait in Louisiana. Elrod vertelt Dave dat hij in een moeras het lijk heeft gezien van een geketende zwarte man. Die ontdekking brengt herinneringen terug bij Dave. Maar naarmate hij dichterbij het geheim van de moordenaar komt, nadert de moordenaar Dave’s gezin… Klik hier voor de trailer.

En twaalf jaar na Le Caire is OSS 117 terug voor een nieuwe missie aan de andere kant van de wereld. Een voor Frankrijk belastende microfilm maakt dat de Franse James Bond samen met de verleidelijkste luitenant-kolonel van de Mossad een nazi-zanger moet inrekenen. Dit nieuwe avontuur brengt hen van de zonnige stranden van Rio naar de uitbundige amazone-jungle, van de diepste geheime grotten tot de top van de Christe de Corcovado. Maar hoe groot het gevaar ook is, hoe hoog ook de inzet, Hubert Bonisseur de la Bath ziet altijd een oplossing…

Lees ook:Franse actrice wordt Bondgirl
Lees ook:Muziek: Têtes raides
Lees ook:Eerste beelden van Leá Seydoux als nieuwe Bondgirl
Lees ook:Met een zelfgemaakt vliegtuig het kanaal over
Lees ook:Viral: compilatie van 120 jaar cinema in 7 minuten tijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>