Viral: compilatie van 120 jaar cinema in 7 minuten tijd

De Franse student Joris Faucon Grimaud had net iets te veel tijd omhanden en heeft een videocompilatie gemaakt van 120 jaar cinema. In de video van 7 minuten tijd komen maar liefst 300 fragmenten voorbij, waaronder The Matrix, Cleopatra, Kill Bill, James Bond, Star Wars, The Shining en The Lion King. De video gaat behoorlijk snel viral. 

Sinds 1895 bestaat de film en zijn er bewegende beelden beschikbaar. Joris zocht uit alle grote films fragmenten om een hommage te brengen aan de cinema en dat is goed gelukt. Hij bekeek eerst 10001 Movies You Must See Before You Die van de IMDB (Internet Movie DataBase). Daarna zocht hij 300 films die hij het meest beroemd vond en begon met monteren. Maar liefst 40 uur duurde het om zijn zeven minuten filmpje te maken.

Met passende muziek laat hij alle grote Hollywood blockbusters voorbij komen.

Kijk hier de compilatie van 120 jaar cinema in 7 minuten tijd (die minuten zijn om voordat je er erg in hebt):

Lees ook:Bienvenue chez les Ch’tis blijft kaskraker
Lees ook:Tientallen paarden op de snelweg
Lees ook:Twintig keer Cinema!
Lees ook:Man aangehouden wegens drone onder Eiffeltoren
Lees ook:Muziek: Het hese geluid van Carla Bruni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>