Nieuw: vervolgverhaal Van Bouillabaisse tot Bruni

‘Toen God de wereld schiep, had Hij met Frankrijk Zijn beste dag’. Zo begint één van de artikelen uit het boek Van Bouillabaisse tot Bruni van Andy Arnts, reisverslaggever voor diverse Frankrijk magazines. Het boek bevat een bonte reeks verhalen, waarin hij de zegeningen, maar ook de schaduwzijden van de Franse republiek beschrijft. In de verhalen, die vaak met een knipoog worden verteld  – de Bruni uit de titel is niet wie we denken -, weet hij de lezer steeds opnieuw te boeien met zijn humor en scherpe observaties.

Binnenkort zijn enkele verhalen uit de prachtige bundel gratis en voor niets hier te lezen op Frankrijk.blog.nl! Het feuilleton start op dinsdag 1 maart. Mis het niet…

Lees ook:Vervolgverhaal: Franse Anjers (14)
Lees ook:Vervolgverhaal: Bruni (deel drie)
Lees ook:Vervolgverhaal: Bruni (deel twee)
Lees ook:Vervolgverhaal: Bruni (deel één)
Lees ook:Vervolgverhaal: Bouillabaisse amoureuse (3)

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuw: vervolgverhaal Van Bouillabaisse tot Bruni

  1. Wonen en leven in Frankrijk

    Het boek is besproken in de boekenrubriek van onze website –
    http://www.infofrankrijk.com/pagina/Boeken+over+Frankrijk/4459/

    ‘Toen God de wereld schiep had Hij met Frankrijk Zijn beste dag,’ zo begint een van de artikelen waarin Andy Arnts (tijdschriftjournalist) de zegeningen, maar ook de schaduwzijden van de Franse republiek beschrijft. De titel doet vermoeden dat een indringend, maar licht verteerbaar werkje wordt geboden met verhalen waaraan de francofiele boekenlezer zijn hart kan ophalen. De twee elementen van vissoep en presidentseega komen terloops voor in het boek, waarin de auteur rondreist in Frankrijk en zijn gevoelens en belevenissen opschrijft. Best wel aardig om iets te lezen over knoflook, de wandelstok van Toulouse-Lautrec of crèpes uit Arles. Enkele verhalen zijn wat langer en bezitten kennelijk enige literaire pretenties. Dat is tamelijk jammer, want de auteur is er in die soms onbegrijpelijke bijdragen niet in geslaagd om echt boeiend of verrassend te schrijven over Frankrijk. Kortom, niets bijzonders dit zoveelste boek van een Nederlander over Frankrijk.

    Bij het schrijven van de recensie was ik in een milde bui.

    Kon je echt geen beter boek vinden? Lees de recensielijst nog eens door. Keuze genoeg.

    Groeten,
    Wim Bavelaar

      /   Reply  / 
  2. Andy Arnts

    Beste Wim,
    Hartelijk dank voor je recensie!
    Andy Arnts

      /   Reply  / 
  3. karin steenbergen

    Een leuk, prettig lezend verhalenboek vol hilarische, maar ook serieuze verhalen.
    Inmiddels is dit vrolijke boekje een al veelvuldig gegeven (vanwege de inhoud en de prijs)en graag ontvangen cadeautje in familie- en vriendenkring.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>