Franse gevangenisbewakers houden deuren extra goed dicht

Iedereen mag altijd en overal staken in Frankrijk – behalve de cipiers in de gevangenis. Logisch ook wel ;-) . Maar de bewakers hebben andere manieren gevonden om actie te voeren voor betere arbeidsomstandigheden.

Om hun eisen – betere bezetting, lagere werkdruk – toch kracht bij te zetten, blokkeerden bewakers in Parijs gisteren de in- en uitgangen van de gevangenis. De Franse politie heeft traangas ingezet tegen gevangenispersoneel in Parijs dat een gevangenentransport belette. 

Ook in de rest van Frankrijk voert gevangenispersoneel actie. Omdat ze niet mogen staken hebben veel bewakers collectief vakantiedagen opgenomen.

Volgens vakbonden werd er dinsdag in ongeveer 130 van de 194 Franse gevangenissen actie gevoerd. De bewakers zeggen dat de arbeidsomstandigheden enorm zijn verslechterd en dat de gevangenissen met een grote personele onderbezetting kampen. Zij wijzen erop dat vorig jaar twintig bewakers zelfmoord pleegden.

Bron: Novum

Lees ook:Opnieuw zelfmoorden bij France Telecom
Lees ook:Veel vluchten van en naar Parijs geschrapt
Lees ook:Tiende actiedag op rij in Frankrijk
Lees ook:Zelfmoordgolf Franse gevangeniscellen
Lees ook:Magere opkomst bij actie tegen pensioenhervorming

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>