Opnieuw zelfmoorden bij France Telecom

800px-France_Telecom_Wellington_NZBij het Franse telecombedrijf France Telecom hebben in twee weken tijd vijf werknemers zelfmoord gepleegd. Het is onduidelijk of de zelfdodingen een verband hebben met de arbeidsomstandigheden in het bedrijf. France Telecom weigert commentaar te geven; de vakbonden willen dat er onderzoek komt naar de arbeidsomstandigheden in de firma. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het aantal zelfmoorden binnen France Telecom, dat meer dan 100.000 mensen in dienst heeft, is dit jaar opgelopen tot 23. Sinds het begin van de crisis in 2008 hebben in totaal 58 werknemers zich van het leven beroofd. 
 
Afgelopen juli werd voor de eerste keer een overlijden erkend als arbeidsongeval. De 51-jarige man had in zijn afscheidsbrief de arbeidsomstandigheden expliciet genoemd als reden voor de zelfmoord. In een onderzoeksverslag van begin dit jaar stonden ernstige aantijgingen tegen de toenmalige bedrijfsleiding. Daarin werd onder meer melding gemaakt van pesterijen.

Lees ook:Oudste mens ter wereld overleden
Lees ook:Franse gevangenisbewakers houden deuren extra goed dicht
Lees ook:Carla Bruni krijgt 187 luiers
Lees ook:‘Dader familiedrama Nantes oefende moorden’
Lees ook:Zelfmoordgolf Franse gevangeniscellen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opnieuw zelfmoorden bij France Telecom

  1. Xavier

    France télécom, Qpark, Q-Park en de zeven fasen van rouw ….

    Verschrikkelijk, onmenselijk wat ze noemen “Strategie”

    Mensen het zo zuur maken op hun werk dat sommige zelfmoord plegen (zie de 7 fasen van rouw van Elisabeth Kübler-Ross)

    Dit kwam mij heel bekend voor.
    Het internationaal bedrijf Qpark heeft deze vorm van intimidatie gebruikt in de periode 2004-2010. Ontzettend veel goede werknemers met een vast contract zijn door de directie onder druk van functie moeten veranderen.

    Dit alles met het gevolg dat velen hun job kwijt zijn en thuis zitten, niet meer in staat om te werken.

    Q-Park heeft een gigantisch leed veroorzaakt en gaat zo verder zonder dat er wordt ingegrepen.

    Ondertussen heb ik al meerdere keren deze feiten aan het OM (Openbaar Ministerie) aangegeven tevens het bewijsmateriaal en getuigen. Ondertussen is de media een onderzoek naar deze organisatie gestart en hoop ik dat er een rechtzaak komt. De hoofdschuldigen zullen hiervoor terecht staan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>