Veel vluchten van en naar Parijs geschrapt

800px-Paris_Charles_De_Gaulle_Airport_Terminal_E_aDe Franse luchtvaartautoriteit heeft veel vluchten van en naar de luchthavens in Parijs dinsdag geschrapt. Zo is de helft van alle vluchten vanaf vliegveld Orly geannuleerd, en 30% van de vluchten vanaf Charles de Gaulle. Het personeel van de luchthavens protesteert hiermee tegen de plannen van de Franse regering om de pensioenleeftijd te verhogen.

Naar verwachting zullen ook woensdag veel vluchten geschrapt worden. De Franse vakbonden hebben het luchthavenpersoneel opgeroepen om te gaan staken. Woensdag stemt de Franse senaat over de pensioenplannen.

Niet alleen in het vliegverkeer wordt gestaakt. Ook het treinverkeer in Frankrijk ligt plat. Bovendien hebben vrachtwagenchauffeurs dinsdag opnieuw een aantal snelwegen geblokkeerd. Daarnaast wordt er gestaakt in het onderwijs. Veel scholen hebben dinsdag hun deuren gesloten.

Bron: Le Point.

Lees ook:Opnieuw grote staking in Frankrijk
Lees ook:Sneeuw kost Air France-KLM 15 tot 20 miljoen euro
Lees ook:Fransen staken tegen verhoging pensioenleeftijd
Lees ook:Opnieuw staking in Frankrijk
Lees ook:Staking Frankrijk: Blokkade snelwegen, benzinetekort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>