Truffels en Champagne: De extravagante uitgaves van Sarkozy

Dat ex-president Nicolas Sarkozy een man is die van luxe houdt, dat wist het Franse volk inmiddels wel. Maar dat de presidentscampagne van Sarko in 2012 ontzettend veel geld heeft gekost door extravagante uitgaves, schiet veel UMP-kiezers in het verkeerde keelgat. Een journalist van de krant Libération heeft een boek gepubliceerd dat nieuw licht schijnt op het budget van de campagne van Sarko.

Het boek is interessant, omdat Sarkozy heeft aangekondigd zich bij de volgende verkiezingen wederom beschikbaar te stellen als president.  Journalist Violette Lazard vertelt in haar boek Big Magouilles (grote capriolen) over de campagne van Sarko. Vooral een avondje bij bedrijf Bygmalion valt op, aangezien de restaurantrekening maar liefst 11.210 euro kostte. Het wordt nu al de affaire Bygmalion genoemd in Frankrijk.

Al langer gaan er geruchten over valse facturen en overschrijding van het campagnebudget van het UMP, maar de betrokkenen ontkennen altijd iets af te weten van de extreemhoge rekeningen. Jouranlist Lazard bestrijdt dit: ‘Hoe kun je met de geur van truffel in je neus en met een glas champagne voor je neus, denken dat een etentje niks kost? Ze wisten wel degelijk dat het budget misbruikt werd.’

Naar aanleiding van het boek wordt er onderzoek gedaan naar zes personen, drie binnen UMP en drie binnen het bedrijf Bygmalion. Het boek is overigens nog niet verschenen, maar diverse kranten en tijdschriften publiceerden al losse anekdotes uit het boek.

Boek:
Big Magouilles : UMP, où est l’argent ?
Violette Lazard
264 pagina’s., 18,50 €. Beschikbaar in Frankrijk vanaf 22 oktober.

 

 

Lees ook:Sarkozy wil weer president worden, maar Carla Bruni pikt dat niet
Lees ook:Biografie over Jean Sarkozy (23)
Lees ook:Sarkozy noemt journalist ‘pedofiel’
Lees ook:Sarkozy zeer belangrijk voor Bono
Lees ook:Bijna 16 miljoen kijkers voor interview Sarkozy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>