Sarkozy noemt journalist ‘pedofiel’

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft een journalist uitgescholden voor ‘pedofiel’ tijdens een Navo-top in Lissabon. Een groep journalisten stelde de president vragen over zijn vermeende rol in ‘Karachigate’, waarbij Sarko wordt beschuldigd van corruptie. De affaire brengt zijn kans om herkozen te worden bij de Franse presidentsverkiezingen in 2012 ernstig in gevaar.
 
Sarkozy schoot compleet uit zijn slof en zei tegen de journalisten: “Jullie kletsen uit jullie nek, jullie verifiëren niks!” Volgens het tijdschrift l’Express ging de president vervolgens verder in een tirade tegen een journalist. “Jij bent een pedofiel, daarvan ben ik diep overtuigd; ik heb de geheime diensten gezien maar ik vertel je niet welke het waren. Ik heb met iemand gesproken maar ik vertel je niet wie. Toch ben ik er diep van overtuigd dat jij een pedofiel bent.”

De scheldpartij van Sarko was een cynisch antwoord op de – volgens hem – lasterlijke beweringen van de voormalige minister van Defensie Charles Millon, die vorige week zei dat hij er ‘diep van overtuigd’ was dat Franse politici smeergeld aannamen tijdens de ‘Karachigate’-affaire. Sarkozy hoort in die zaak tot een groep politici die genoemd worden in een smeergeldaffaire rond de verkoop van Franse onderzeeërs in 1994. Het openbaar ministerie onderzoekt momenteel of het stopzetten van commissies aan Pakistaanse tussenpersonen in 2002 tot een vergeldingsaanslag leidde. Bij een bomaanslag in Karachi kwamen destijds 11 Franse ingenieurs – die de bouw van de duikboten superviseerden – en 4 Pakistani’s om het leven.

Bron: HLNFoto: Wilson Dias/Abr,WikiCommons.

Lees ook:‘Sarkozy stapt uit politiek bij verlies’
Lees ook:Portret van Sarkozy, een jaar lang gevolgd
Lees ook:‘Sarkozy voorspelde inval politie’
Lees ook:Peiling: Sarkozy verliest verkiezingen
Lees ook:Maîtresse van president Hollande eist 50.000 euro van roddelblad Closer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>