Het Bordeaux Complot

9789047515005_Bordea_17556cEen spannende roman die zich afspeelt in de wijngaarden van Frankrijk. Dat is Het Bordeaux Complot, het nieuwe boek van de Britse schrijver Peter Mayle, die al 18 jaar in de Provence woont, in een notendop. Mayle werd in 1989 bekend met zijn debuutroman Een jaar in de Provence, dat een internationale bestseller werd. Met Het Bordeaux Complot heeft hij opnieuw een fijne roman geschreven, die lekker wegleest.

Het boek gaat over Danny Roth, een snelle jongen uit Los Angeles met één van de mooiste collecties Bordeauxwijnen van Amerika. Toch zint iets hem niet: niemand weet van zijn expertise als wijnkenner. Wanneer hij dit euvel besluit te verhelpen door een interview te geven aan de Los Angeles Times, heeft dat een onverwachte consequentie: zijn wijncollectie wordt gestolen.

De woedende Danny eist de drie miljoen dollar die de wijn waard was van de verzekering. Sam Levitt, wijnkenner en voormalig handelaar in schimmige zaakjes, wordt door de verzekeringsmaatschappij ingeschakeld om de wijnroof te onderzoeken. Zijn onderzoek leidt hem naar Bordeaux, waar hij de elegante Sophie als collega krijgt. Samen volgen ze het spoor van de daders door de prachtige wijngaarden van Frankrijk.

Het Bordeaux Complot. Peter Mayle. Uitgeverij Het Spectrum. 237 pagina’s. Prijs: € 17,99. ISBN: 9789047515005.

Lees ook:HhhH: Beste Franse debuutroman van 2010
Lees ook:Het land van de wijn
Lees ook:Frauderende beursman nu stripheld
Lees ook:Bordeaux is Frans kampioen!
Lees ook:Ontmoeting met Emmanuel Carrère, winnaar van de Europese Literatuurprijs 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>