Bordeaux is Frans kampioen!

Girondins Bordeaux is voor het eerst sinds 1999 weer eens voetbalkampioen van Frankrijk geworden. Door een 1-0 uitzege bij Caen werd concurrent Olympique Marseille, dat met 4-0 won van Stade Rennes, tot de tweede plaats veroordeeld. Bordeaux maakt daarmee een eind aan een reeks van zeven opeenvolgende landstitels voor Olympique Lyon.

Het enige doelpunt van Bordeaux werd in de 48e minuut gemaakt door Yoan Gouffran, die daarmee ironisch genoeg meteen verantwoordelijk was voor de degradatie van Caen, waarvoor hij jarenlang speelde. In de slotfase maakte Bordeaux een nerveuze indruk, maar de tegenstander zag geen kans om daar gebruik van te maken.

Olympique Marseille eindigt met een achterstand van drie punten als tweede in de Ligue 1. Daardoor loopt de naar Saudi-Arabië vertrekkende trainer Eric Gerets weliswaar de titel mis, maar stelt hij wel directe plaatsing voor de Champions League veilig.

Bron: Novum

Lees ook:Marseille van slag door vertrek Gerets
Lees ook:Gerets’ Marseille wordt Frans kampioen?
Lees ook:Marseille, of toch Bordeaux?
Lees ook:Voetbal en tennisnieuws
Lees ook:Olympique Marseille ligt uit Franse Ligabeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>