Windstilte van de ziel in de Bourgogne

boek_windstilte_van_de_ziel-180x240Vandaag gaat de Maand van de Spiritualiteit van start, met als thema ‘tijd maken’. Het essay hiervoor is geschreven door filosofe en schrijfster Joke J. Hermsen. En waar kun je nu het beste aan een boek werken? Juist, in Frankrijk. 

In Windstilte van de ziel reflecteert Hermsen in het Franse pelgrimsoord Vézelay (in de Bourgogne) op het belang van rust, verveling, aandacht en wachten. Ervaringen die van levensbelang zijn, maar waar nauwelijks ruimte voor is in onze overvolle agenda’s. Hermsen laat zich hierbij inspireren door de eeuwenoude pelgrimsroute naar Compostela, die in Vézelay begint. In navolging van Nietzsche stelt ze: pas vanuit de ‘windstilte van de ziel’ is er ruimte voor creativiteit. 

Tijdens de Maand van de Spiritualiteit geeft Hermsen lezingen naar aanleiding van haar essay. Kijk voor een overzicht op www.jokehermsen.nl. Daarnaast zijn er talloze andere activiteiten. Zo organiseert elke deelnemende uitgeverij een evenement rondom één of meerdere auteurs, onder wie Eckhart Tolle, Frédéric Lenoir en Huub Oosterhuis. Ook op televisie wordt aandacht besteed aan de Maand van de Spiritualiteit. Zo zendt de KRO op 1 november 21 manieren om gelukkig te worden uit. Kijk voor het gehele programma en meer informatie op www.maandvandespiritualiteit.nl.

Windstilte van de ziel. Joke J. Hermsen. Uitgeverij Ten Have in samenwerking met De Arbeiderspers. 64 pagina’s. Prijs: € 2,50 tijdens de Maand van de Spiritualiteit, vanaf 1 december € 4,95. ISBN: 978 90 259 6200 5.

Lees ook:Chambreren, decanteren, walsen en de ziel: wijn verder uitgelicht
Lees ook:Zahia Dehar geniet van ‘sterrenstatus’ in Saint-Tropez
Lees ook:Hollande schrijft brief naar rechtbank in zaak vriendin
Lees ook:100% zomeractie 2013
Lees ook:Misdaadauteur Pieter Aspe beroemd in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>