Hollande schrijft brief naar rechtbank in zaak vriendin

De Franse president François Hollande heeft een handgeschreven briefje naar de rechtbank in Parijs geschreven, waar volgende week de zaak van zijn vriendin Valérie Trierweiler wordt behandeld tegen de twee auteurs van een boek over de première dame.

Het boek La Frondeuse (vrij vertaald: ‘de onruststoker’) van auteurs Christophe Jakubyszyn en Alix Bouilhaguet zorgde onlangs voor veel opschudding in Frankrijk. In het boek wordt onder andere beweerd dat Trierweiler begin jaren 2000 een “intieme relatie gedurende een paar jaar” had met de voormalige minister Devedjian, die getrouwd is. Trierweiler had destijds ook al een relatie met Hollande.

De 47-jarige Trierweiler was not amused over het boek en klaagde de auteurs aan wegens smaad en schending van haar privacy. Ze eist 80.000 euro van de schrijvers. De rechtbank buigt zich volgende week over de zaak. President Hollande heeft zich nu in de zaak gemengd door een briefje te schrijven naar de rechtbank waarin hij zegt dat bepaalde passages waarin hij wordt geciteerd onjuistheden bevatten. Het gaat hierbij niet om de bewering dat Trierweiler een affaire met Devedjian had. Ook de minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls, heeft een brief geschreven.

De advocaat van de auteurs van La Frondeuse vindt dat Hollande de schijn heeft gewekt zijn positie als staatshoofd te willen gebruiken om invloed uit te oefenen op de rechterlijke macht.

Bron: Metro France.

Lees ook:‘Valérie Trierweiler had naast Hollande nog een affaire’
Lees ook:Trouwt president François Hollande met zijn maîtresse Julie Gayet?
Lees ook:Ex van president Hollande wordt binnenkort miljonair
Lees ook:Carla Bruni adviseert Trierweiler om te trouwen
Lees ook:Valérie Trierweiler wint rechtszaak om bikinifoto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>