Bizarre kunst: mooi of lelijk?

Kleding van de Nederlander Bart Hess gecombineerd met werk van Alexandra Jaffré om uitdrukking te geven aan het woord ‘grotesk’.

“Het gevoel van schoonheid” is het thema van de Design Biënnale in het Franse Saint-Etienne. De expositie toont vreemde objecten en stelt bezoekers de vraag: Is dit mooi of lelijk? Zo simpel kan kunst soms zijn. De expositie loopt tot 12 april, hier vast een voorproefje van de rare objecten.

‘Are you me?’ is een kunstwerk van de Amerikaan LEo Sarvagio. Het idee erachter is dat er technieken komen om beelden van beveiligingscamera’s te verwarren. Als iedereen een masker draagt, dan is niemand herkenbaar.

Student ’Alain Bublex maakte deze Fiat 126. Het is een karikatuur van de auto. Mooi of lelijk?

Le Bestiaire is een collectie verkleedpakken van Ionna Vautrin. Zij vroeg kunstenaars en ontwerpers om kostuums te maken. Onder de ‘pareltjes’ zitten tijgers, panda’s en een wasbeer. Zou jij het dragen?

Bagfoot heet de plastic pop van de Sloveense ontwerpers Luka Mancini en Katarina Mrvar. Natuurlijk een knipoog naar Big Foot, maar wellicht kun je beter helemaal je ogen dichthouden.

 

Lees ook:Transparante Franse kunst scoort goed in Duitsland
Lees ook:Russische kunst in het Louvre
Lees ook:Le Goût de l’Orient
Lees ook:Franse kunstenaars in Ouder-Amstel
Lees ook:Beroemde wijn en objecten van Napoleon geveild

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>