De beste luxe Franse taarten voor Driekoningen

10-galette-des-rois-lenitre-byairfrancecc.faccioli

Deze taart van Lenôtre kost 59 euro. Ze is gevuld met onder andere Grand Marnier. Een poppetje van Air France ter ere van het 80 jarig bestaan zit ergens verstopt in de taart.

In het Katholieke Frankrijk viert men traditioneel nog Driekoningen op 6 januari. De kinderen krijgen een stuk van de taart Galette des Rois. Ergens in de taart is een poppetje verstopt. Wie op het poppetje stuit, mag een kroontje op en is de Koning van de dag. Sommige mensen kopen ieder jaar bij dezelfde bakkerij een taart, om zo een collectie van poppetjes op te bouwen. Het is een traditie waar echt iedereen aan meedoet in Frankrijk, zelfs de volwassenen. De taarten kosten meestal ongeveer zes euro, maar voor de luxepaardjes zijn er ook speciale uitvoeringen die een stuk meer kosten. Hier de duurste en beste taarten voor Driekoningen.

1. Pierre Hermé

11-pierre-herme-galette_riz_au_lait

De taart van Pierre Hermé voor Driekoningen kost 56 euro. Voor die prijs krijg je dan een taart die gevuld is met rijst, caramel en melk. Tja, je betaalt duidelijk voor de bekende naam bij deze taart.

2. Prince de Galles

02-trendy-galette-prince-de-galles

De Prince de Galles kost 40 euro. In de taart zit Frangipani verwerkt, een soort tropische bloem. Daarnaast zit er kouign-amann paté in. We hebben geen idee wat dat is, maar het zal vast een bijzondere taart zijn!

3. La Maison du Chocolat

driekoningentaart

Een Driekoningentaart van het Maison du Chocolat is natuurlijk gevuld met… chocolade! In dit geval speciale Nazca chocolade. Voor 42,50 euro mag u de taart aansnijden.

4. Arnaud Larher

04-trendy-galette-arnaud-larher

Ook patissier Arnaud Larher kiest voor frangipani als hoofdsmaak in de gallette des rois. Met dertig euro is de taart wel wat goedkoper dan haar tegenhangers.

5. Arnaud Delmontel

06-trendy-galette-arnaud-delmontel

Ook aan de hipsters wordt gedacht in Frankrijk. Hier een taart met een snor van Arnaud Delmontel. Wederom het bekende bloemetje frangipani in het recept, maar ook bananencompote. Een beetje vreemd, maar vast lekker. De taart kost 38 euro.

6. Richard Sève

driekoningentaart-frankrijk

Of de kinderen deze taart lekker vinden, valt nog te bezien. De Driekoningentaart smaakt namelijk naar koffie. Okee, natuurlijk zit er weer wat frangipani in, maar de hoofdsmaak is Pure Origine Indriya koffie uit India. Voor de koffietaart betaalt u 39,50 euro.

7. Angelina

tepeltaart

Angelina is een patissier uit Parijs en komt dit jaar met deze taart. Het lijkt nog het meest op een tepeltaart. Tja, de Fransen en humor, het blijft een lastige zaak. De taart is gevuld met citrus, gekonfijte kastanjes en chocolade. Het borstengebak kost 27 euro.

8. Dalloyau

taarteten

Deze appeltaart heeft een trendy make-over gekregen van bakkerij Dolloyau. In de taart zitten Lady appels, , amandel crème en caramel. Met 42 euro is het geen goedkope appeltaart, maar ze zal wel lekker smaken.

9.

 

 

Lees ook:Goudzoeken tijdens Driekoningen in Frankrijk
Lees ook:Veertiende editie van de chocoladebeurs in Parijs
Lees ook:Het is vandaag 31 mei 2015 moederdag in Frankrijk
Lees ook:Recept: Koffie-cognac uit Frankrijk
Lees ook:Model organiseert belachelijk duur feest voor tweejarige dochter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>