Het is vandaag 31 mei 2015 moederdag in Frankrijk

De Fransen doen alles anders en dus valt moederdag niet zoals bij ons op 10 mei, maar op 31 mei 2015 (altijd de laatste zondag van mei). Het is vandaag dus moederdag in Frankrijk, oftewel La fête des mères.

Moederdag werd in 1806 door Napoleon ingevoerd in Frankrijk. Pas in 1950 werd de feestdag officieel erkend door de overheid, maar er worden geen rechten aan ontleend (je kunt van je werk geen vrij krijgen voor de dag).

Franse kinderen geven op moederdag bloemen, zelfgemaakte taart (op zaterdag gemaakt met mama , de taart kan ook in de vorm van bloemen zijn), chocolade (bonbons) en zelfgemaakte cadeautjes met een leuk kaartje. In Nederland wordt nog weleens een liedje gezongen (Lieve mama, luister even, want dit liedje is voor jou. En dan ook nog een cadeautje, omdat ik zoveel van je hou). Zo’n soort traditie kennen de Fransen niet.

 

 

Lees ook:De beste luxe Franse taarten voor Driekoningen
Lees ook:Frans paasrecept: zelfgemaakte chocolade-eitjes in de dop
Lees ook:Twin Twin voor Frankrijk naar Eurovisie Songfestival (VIDEO)
Lees ook:Canal+ heeft spijt voor parodie over genocide Rwanda
Lees ook:Uitgelicht: de croissant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>