Kerst in Parijs

Zin in een citytrip aan het einde van het jaar? Parijs heeft verschillende kerstmarkten en andere evenementen rondom de feestdagen op de agenda staan.

Zo zijn er kerstmarkten op de Champs-Elysées (t/m 2 januari), in zakendistrict La Défense (met maar liefst 350 kerststalletjes de grootste van de stad; t/m 27 december), op Trocadéro (t/m 2 januari),  op Place Saint-Sulpice (t/m 24 december), op Place des Abbesses (t/m 2 januari) en aan de voet van de Tour Montparnasse (t/m 30 december). Op laatstgenoemde locatie is tevens een schaatsbaan geopend. Schaatsen kun je tijdens de feestdagen ook op Place de l´Hôtel de Ville.

Ook zeker een bezoek waard is het kerstdorp “Le village du Père Noël” in de wijk Saint-Germain des Près (t/m 2 januari). In dit dorpje staan zo’n 25 chalets. Op Place de la Concorde staat tot half januari een groot reuzenrad, dat je een prachtig uitzicht over de stad geeft.

Winkelen is tijdens de feestdagen extra bijzonder in de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps Haussmann, die prachtig versierd zijn. En in de wereldberoemde chique winkelstraat Les Champs-Élysées zijn alle etalages speciaal voor kerst ingericht. Met miljoenen lichtjes is deze winkelstraat bovendien de straat met de meeste kerstverlichting ter wereld.

Lees ook:Franse steden in Kerstsferen
Lees ook:De grootste modeshow ter wereld in Parijs, editie 3!
Lees ook:Expositie over 100-jarig jubileum koepel Galeries Lafayette
Lees ook:Kerst in Parijs
Lees ook:Tweede editie grootste modeshow ter wereld in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>