Franse steden in Kerstsferen

Met het ontsteken van de kerstverlichting op de Champs-Élysées in Parijs afgelopen weekend, zijn de feestdagen officieel in aantocht in Frankrijk. De meeste Nederlanders kennen alleen kerstmarkten bij onze Oosterburen, maar ook de Fransen kennen het fenomeen. Aanraders zijn de markten in Nice en Avignon, waar het in de winter relatief warm is in vergelijking met Nederland. De markten zijn kleinschalig en gezellig en natuurlijk wordt er volop glühwein geschonken.

In Parijs is de Galerie Lafayette in de kerstperiode zeker een bezoek waard. Het warenhuis staat bekend om haar overdetop versieringen aan de gevel, maar ook binnen wordt uitgepakt met een enorm grote kerstboom en veel pracht en praal.

Het is wel een afrader om als toerist de Kerst in Frankrijk door te brengen. Alle winkels zijn gesloten, de Fransen zitten braaf in de kerk en er is dus niks te beleven als je geen vrienden of familie hebt te bezoeken. De kerstverlichting blijft overigens tot minstens 6 januari, de dag van Drie Koningen, hangen dus u heeft nog even de tijd om te genieten van de kerstsfeer in Frankrijk.

Lees ook:HEMA opent 5e winkel in Parijs
Lees ook:Waarom zijn de Fransen vrij op 15 augustus?
Lees ook:Kerst in Disneyland Parijs
Lees ook:Nieuwe TGV route Parijs-Barcelona direct uitverkocht
Lees ook:Opnieuw stakingen in Frankrijk bij OV en luchtvaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>