Politie neemt 270 ton mini-Eiffeltorens in beslag

De illegale straatverkopers die bij publiekstrekkers als de Eiffeltoren in Parijs proberen miniatuur Eiffeltorentjes en andere spulletjes aan de man te brengen; iedereen die ooit een bezoek aan de Franse hoofdstad heeft gebracht, kent ze. De Parijse politie is dit jaar bezig met grootschalige acties tegen deze illegale straatverkopers.

Tussen maart en september van dit jaar zijn al ongeveer 4.000 personen opgepakt. Vorige week heeft de politie van Parijs nog 270 ton miniatuur Eiffeltorentjes in beslag genomen. Hierbij werden vier mannen gearresteerd.

Het gaat om vier Chinezen die handelswaar voor ongeveer 100 straatverkopers verzorgden. De torentjes zijn uit China geïmporteerd, en lagen in een warenhuis opgestapeld met een inhoud van 900 kubieke meter. Dat is meer dan een derde van een Olympisch zwembad.

Op illegale straatverkoop staat een straf van maximaal 6 maanden cel en 3.750 euro boete in Frankrijk.

Bron: HLN.

Lees ook:Bende steelt van lijken op begraafplaatsen Parijs
Lees ook:Juwelen teruggevonden in afvoerleiding
Lees ook:Dubbele moordaanslag met Kalashnikovs in Marseille
Lees ook:Woede om verkoop Frans chateau
Lees ook:450 auto’s in Frankrijk in brand gestoken tijdens jaarwisseling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>