Dubbele moordaanslag met Kalashnikovs in Marseille

Twee mannen zijn om het leven gekomen, nadat ze van dichtbij met Kalashnikovs beschoten werden in de Franse havenstad Marseille. Een derde man raakte ernstig gewond. De politie gaat uit van een afrekening in het criminele circuit. Het is al de vierde aanslag in één week tijd.

De schietpartij vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats rond vijf uur ‘s ochtends in de wijk Canet, boulevard Maison Blanche. De mannen kwamen uit een nachtwinkel gelopen, toen het vuur werd geopend. De politie vond minstens twintig kogelhulzen terug. De slachtoffers (twee mannen van 32 die overleden, de gewonde van 27 jaar oud) waren bekend bij de politie voor lichte vergrijpen.

Meerdere aanslagen

Sinds vorige week zondag zijn er vier mensen omgekomen door afrekeningen in het criminele circuit in Marseille en omgeving. Het begon met de moord op een man van 30 die zondag in het hoofd werd geschoten in het 15e arrondissement. Hij was een bekende van de politie. In de nacht van maandag op dinsdag werd een 43-jarige man uit Aubagne, ongeveer 20 km ten oosten van Marseille, doodgeschoten. Er werden van dichtbij meerdere kogels op hem afgevuurd. Die stad staat bekend als een broeinest van drugshandel volgens de politie en de man had al een uitgebreid strafblad.

Het aantal schietpartijen in de regio Bouches-du-Rhône staat op 10 sinds het begin van het jaar.

 

 

Lees ook:Drie lijken gevonden in uitgebrande auto Marseille
Lees ook:Op politieauto geschoten, maar “rustige” nacht in Grenoble
Lees ook:Twee doden bij schietpartij Parijs
Lees ook:Politie vindt 110 kilo coke in appartement
Lees ook:Gewonden bij schietpartij op Corsica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>