Kerosineblokkade op vliegvelden Parijs

800px-Paris_Charles_De_Gaulle_Airport_Terminal_E_aDe oliepijpleiding naar de belangrijkste vliegvelden van Parijs is afgesloten. Het personeel van het bedrijf dat de pijpleiding exploiteert, voert hiermee actie tegen de plannen van de Franse president Nicolas Sarkozy om de pensioenleeftijd te verhogen van 60 naar 62 jaar.

Het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs zou nog kerosine hebben tot maandag. De luchthaven Orly heeft nog voor zeventien dagen brandstof.

Niet alleen in het vliegverkeer wordt gestaakt in Frankrijk. Ook het personeel van olieraffinaderijen voert actie tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. Daarnaast heeft de Franse truckersbond al zijn leden opgeroepen om zich aan te sluiten bij de landelijke acties. Mogelijk gaan ze het verkeer op snelwegen stilleggen.

Bron: NOS.

Lees ook:Veel vluchten van en naar Parijs geschrapt
Lees ook:Franse politie beëindigt blokkade
Lees ook:Franse olieraffinaderijen ontruimd
Lees ook:“3,5 miljoen Fransen de straat op”
Lees ook:Staking, staking en nog eens staking!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kerosineblokkade op vliegvelden Parijs

  1. H.D.B. Go

    Wat zeuren die Fransen? In Nl wordt er tot voor kort pas op 65 gepensioeneerd terwijl dat in Fr 60 was. Als het 62 wordt in Fr is dat nog altijd 4 jr korter werken dan in NL met 66. Ze leven al als God in Frankrijk.

      /   Reply  / 
  2. van dijk

    ze hebben wel gelijk daar doen ze gewoon allemaal mee
    wij hebben nog niet het lef om tegen te sputteren
    en slikken alles als zoette koek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>