Franse politie beëindigt blokkade

Sarkozy2De Franse oproerpolitie heeft vrijdagochtend een einde gemaakt aan de blokkade van één van de grootste olieraffinaderijen in het land.  Het depot Grandpuits, nabij Parijs, was één van de twaalf brandstofdepots die ruim twee weken lang werd geblokkeerd. Hiermee protesteerde het personeel tegen de plannen van de Franse president Nicolas Sarkozy om de pensioenleeftijd te verhogen.

Eerder deze week kondigde Sarkozy aan dat de politie zou optreden tegen de blokkades. In Frankrijk heeft nog altijd een vijfde van alle benzinestations geen brandstof meer als gevolg van de stakingen bij de olieraffinaderijen.

Naar verwachting zal de Franse Senaat vrijdagmiddag stemmen over het wetsvoorstel omtrent de verhoging van de pensioenleeftijd, maar dit kan, door het grote aantal amendementen dat de Senaat moet doornemen, ook begin volgende week worden.

Foto: Jean-Louis Aubert/WikiCommons.

Lees ook:Franse Senaat stemt in met pensioenhervorming
Lees ook:Steeds minder benzine in Frankrijk
Lees ook:Staking olieraffinaderijen Frankrijk voorbij
Lees ook:Drie olieraffinaderijen ontruimd
Lees ook:ANWB waarschuwt reizigers naar Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>