Alarmcentrale ANWB heeft het druk

FILEBij de alarmcentrale van de ANWB zijn de afgelopen week ongeveer 16.000 telefoontjes binnengekomen uit het buitenland met een hulpaanvraag. Dat meldt de ANWB. Veel telefoontjes kwamen uit de populaire vakantielanden Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Ook de ANWB-hulpposten in Barcelona, Athene, Lyon en München hadden het druk.

Door het warme weer waren er veel belletjes van automobilisten die problemen hadden met hun koeling of accu. In totaal kwamen er circa 65.000 telefoontjes binnen. Veel klachten kan de ANWB telefonisch afhandelen, maar voor duizenden moet de ANWB in actie komen door bijvoorbeeld een garage of hotel te regelen. Bij een garage kan het wel eens lang duren in deze periode, vooral in de weekeinden. ‘Het blijft mensenwerk. We vragen dan ook om begrip als het soms wat langer duurt’, aldus een woordvoerder.

Veel pechmeldingen komen binnen van auto’s met motorische problemen die in de hitte voor tunnels te lang moeten wachten. Voor auto’s met caravans die bijvoorbeeld in de file voor de Tauerntunnel of de St. Gotthardtunnel staan, kan dat ‘killing’, zijn aldus de ANWB. De ANWB zegt dat het de komende twee weken extra druk blijft bij de alarmcentrale.

Ook bij Route Mobiel is het druk, aldus een woordvoerster. De organisatie kreeg de afgelopen week 10 procent meer telefoontjes dan in de weken ervoor. In juli en augustus krijgt de organsiatie 20 procent van het jaarlijkse totaal aantal hulpverzoeken. De zegsvrouw kon geen absolute aantallen noemen. ‘Het is druk. Maar het is nog niets in vergelijking met afgelopen januari. Toen werd er twee keer zo veel als anders gebeld.’ De meldingen van vakantiegangers met pech komen bij Route Mobiel vooral uit Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Bron: Volkskrant.

Lees ook:Nieuw: Het grote ANWB Reisboek Europa
Lees ook:Veel files op Franse snelwegen verwacht
Lees ook:ANWB waarschuwt reizigers naar Frankrijk
Lees ook:Zwarte Zaterdag: 30 juli 2011
Lees ook:1 op de 10 Fransen is werkloos (en dat aantal stijgt)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>