1 op de 10 Fransen is werkloos (en dat aantal stijgt)

In Frankrijk is 1 op de 10 in de beroepsbevolking werkloos. In totaal zijn er 3,5 miljoen mensen werkloos, 10,6 procent van de bevolking. Dat valt nog mee in verhouding met landen als Spanje en Griekenland, maar in vergelijking met Nederland is het hoger. Nederland kent een werkloosheid van 7 procent. 

De Franse regering hoopt dat door het herstel van de economie in Europa, meer Fransen de komende tijd aan het werk komen. Vooral mannen zijn werkloos in Frankrijk, waarbij wellicht moet worden aangemerkt dat veel vrouwen niet staan ingeschreven als werkzoekende.

De meeste mensen raken werkloos, omdat hun tijdelijke contract niet wordt verlengd. Veel minder mensen komen op straat door reorganisatie, ontslag op staande voet of andere redenen.

Lees ook:‘Vader’ van 55 kinderen opgepakt
Lees ook:Meer dan 16 miljoen Fransen kijken naar de overwinning op het WK
Lees ook:Pas de burqa!
Lees ook:70 procent van de Fransen wil geen wet tegen ‘corrigerende tik’
Lees ook:Frankrijk: Schaamhaar bij vrouwen wordt hip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>