Dodental na overstromingen loopt op

Het dodental na de overstromingen in Zuid-Frankrijk is opgelopen tot twintig. Er worden nog altijd mensen vermist. Dinsdag viel in Le Var meer dan 350 mm regen in 24 uur tijd, waardoor veel modderstromen ontstonden. Veel mensen werden, terwijl zij in hun auto zaten, verrast door het water. Straten stonden in een mum van tijd volledig blank. Op sommige plaatsen stond het water tot twee meter hoog.

De stad Draguignan werd het hardst getroffen: daar zijn elf doden gevallen. Vijf doden zijn teruggevonden in Trans-en-Provence, één in Luc, één in Roquebrune, één in Fréjus en één in het Saint-Cassien meer. Onder de slachtoffers zijn veel ouderen.

Zeker duizend mensen, die werden geëvacueerd, hebben de nacht doorgebracht in een opvangcentrum. Onder hen waren veel toeristen. Zo zijn in Fréjus zeker zeven campings ontruimd, laat de burgemeester van Fréjus weten.  Op dit moment zitten nog altijd 88.000 huishoudens in Le Var zonder stroom. Mobiel bellen in de regio gaat moeilijk, omdat veel electriciteitshuizen niet meer werken. Het treinverkeer tussen Nice en Toulon ligt nog altijd stil. De snelweg A8 en het vliegveld van Toulon-Hyères, die eerder werden gesloten, zijn weer open.

Het slechte weer in de regio is nog niet voorbij. Vandaag valt er opnieuw veel regen, maar -volgens de voorspellingen- minder dan dinsdag.

President Nicolas Sarkozy zal begin volgende week een bezoek brengen aan het getroffen gebied.

Bronnen: BFMTV, Le Point, 20minutes.fr

Lees ook:Doden na overstromingen in Zuid-Frankrijk
Lees ook:Zonsverduistering op 20 maart in Frankrijk zichtbaar
Lees ook:Toeristenboot gezonken in de Seine
Lees ook:Zes doden door lawine in Franse Alpen
Lees ook:Gletsjermeer leeggepompt bij Mont Blanc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>