Zonsverduistering op 20 maart in Frankrijk zichtbaar

Een zonsverduistering is op 20 maart zichtbaar aan de Côte d’Azur en in de Franse regio Var. Tussen 9 en 10.30 uur ‘s ochtends vindt de zonsverduistering plaats. De laatste keer dat dit zeldzame fenomeen zichtbaar was vanuit deze regio was in augustus 1999.

Bij een zonsverduistering zit de maan tussen de aarde en de zon in, waardoor de zon even geen licht schijnt op de aarde. Op 20 maart zal dit voor 85% gebeuren. Hierdoor wordt het even bijna helemaal donker op aarde en kun je een ring van licht rondom de maan zien. Op 4 januari 2011 was er ook een zonsverduistering in Nice te zien, maar toen werd slechts 60 procent van de zon afgeschermd door de maan.

De zonsverduistering zal te zien zijn in onder andere Monaco, Nice en Toulon.

 

Lees ook:Bijzondere beelden van uitbarsting vulkaan op eiland La Réunion
Lees ook:Dodental na overstromingen loopt op
Lees ook:Prins Albert 10 jaar op de troon in Monaco
Lees ook:Biografie over het échte leven van Grace Kelly online
Lees ook:Le Mont Sainte Victoire. L’endroit préféré de… Petra Vanhautem

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zonsverduistering op 20 maart in Frankrijk zichtbaar

  1. Jako

    Onzin, bij een gedeeltelijke zonsverduistering wordt het helemaal niet donker. Dat gebeurt slechts in het kleine gebied met een totale verduistering in het hoge noorden (Spitsbergen). In Frankrijk merk je daar helemaal niets van.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>