Zes doden door lawine in Franse Alpen

Zes skiërs die sinds zaterdagochtend vermist werden, zijn dood teruggevonden in de Franse Alpen. De doorgewinterde wintersporters waren op pad in het Massif du Queyras in de Hautes-Alpes toen ze overvallen werden door een lawine.

De vier mannen en twee vrouwen van de Franse nationaliteit, tussen de 50 tot 70 jaar oud, waren zaterdagochtend vertrokken voor een skitocht in de Vallei “Le Bachas”. Alain Vincent, Guy Rondot, Jeanne David, Carol Nash-Hamilton, Bruno Girard en Jacques Chabrier kwamen uit de regio’s Vars, Argentiere Bessée en Guillestre. De lichamen werden teruggevonden door speciale zenders die zij droegen. Drie werden in de nacht van zaterdag op zondag gevonden, de andere drie zondagochtend. Onbekend is of ze nog aan het wandelen waren of al aan het skiën waren. Vooraf was gewaarschuwd voor slecht weer.

Gemiddeld komen ieder jaar 30 mensen om tijdens de wintersport in Frankrijk. Tot nu toe staat de teller voor het seizoen 2014/2015 op 17 doden.

 

 

Lees ook:Drie doden bij ongeluk tijdens canyoning
Lees ook:Bende steelt van lijken op begraafplaatsen Parijs
Lees ook:Britse bergbeklimmers omgekomen in Franse Alpen
Lees ook:Juwelen teruggevonden in afvoerleiding
Lees ook:Drie lijken gevonden in uitgebrande auto Marseille

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>