Kruis als moordwapen

Bedevaartsoord Lourdes is hier niet ver vandaan, dus ik kom daar weleens. En elke keer vind ik het eigenlijk maar een tamme boel. Geen hysterie, geen waanzin… alleen een heleboel mensen bij elkaar die allemaal vurig hopen dat God hèn uitkiest voor het volgende echte wonder.

En veel winkeltjes die allemaal precies hetzelfde assortiment verkopen, voornamelijk flesjes waar je dan (gratis) het heilige Lourdes-water in kunt doen. Maar maandag werd de rust in Lourdes verstoord. Een 34-jarige inwoonster van Lourdes raakte door de duivel bezeten. In haar waan nam ze één van de vele crucifixen die in het appartement hingen, en daarmee vermoordde ze haar 81-jarige moeder. De moordenares deed zelf aangifte; ze verklaarde dat ze had gedacht dat zijzelf de duivel was. Ze is inmiddels opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Zou de duivel écht een kruisbeeld gebruiken als moordwapen?

Bron: ANP

Lees ook:17-jarige dochter van Madonna feest en rookt in Zuid-Frankrijk zonder moeder
Lees ook:Baby dood na paniek over ‘naakte duivel’
Lees ook:21 aug 1911: Mona Lisa gestolen uit Louvre
Lees ook:Ontruiming Lourdes na bommelding
Lees ook:“Invalide man genezen in Lourdes”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>