“Invalide man genezen in Lourdes”

Een Franse invalide man is volgens de Rooms-Katholieke Kerk genezen tijdens een bezoek aan de Zuid-Franse bedevaartplaats Lourdes. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het gaat om de 56-jarige Serge François, die jarenlang gedeeltelijk verlamd was aan zijn linkerbeen. Volgens bisschop Emmanuel Delmas is de Fransman in 2002 genezen na een bezoek aan Lourdes. Zijn genezing was volgens de bisschop “plotseling, compleet, duurzaam en niet in verband te brengen met een bepaalde therapie”. Hij noemde het ”een persoonlijk cadeau van God aan deze man”.

Het is voor het eerst sinds 2006 dat iemand door de kerk als genezen wordt verklaard na een bezoek aan Lourdes. De Zuid-Franse plaats is bekend geworden doordat een 14-jarige scholiere in 1858 achttien keer Maria zou hebben gezien in een grot. Lourdes groeide door de verschijningen uit tot een van de bekendste katholieke bedevaartsoorden. Door de jaren heen hebben al meer dan 200 miljoen mensen het plaatsje bezocht.

Lees ook:De Paus op bezoek in Frankrijk
Lees ook:Paus Franciscus gaat op bezoek in Frankrijk
Lees ook:Ontruiming Lourdes na bommelding
Lees ook:Ex-bisschop veroordeeld na verduistering geld
Lees ook:Honderdduizenden bij mis met paus in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>