Sarkozy helpt Obama met sluiting Guantanamo Bay?

De Franse president Sarkozy gaat Barack Obama helpen bij de sluiting van het detentiecentrum in Guantanamo Bay. Sarkozy beloofde dat in zijn eerste telefoongesprek met de nieuwe Amerikaanse president. Naast de sluiting van het omstreden gevangenenkamp op Cuba kwamen de economische crisis en de ontwikkelingen in het Midden-Oosten ter sprake. Maar Sarkozy zal het niet geloven, sluiting van het kamp Guantánamo Bay is nog niet zo gemakkelijk. Sarkozy bood Obama hulp aan , terwijl diezelfde dag in Brussel was gebleken dat een dergelijk gebaar voorlopig uit zal blijven. De praktijk blijkt toch te weerbarstig, aldus Elsevier.

De 27 ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie (EU), maandag in Brussel bijeen, waren het tevoren al oneens en ze bleven het ook oneens. Zomaar zeggen dat vermeende terroristen welkom zijn in Europa bleek geen optie. Er zitten zoveel haken en ogen aan dat verdere studie nodig is, concludeerde het gezelschap na een lange lunch. Frankrijk was tevoren bereidwillig, maar benadrukt nu dat een heel goede screening van gevangenen nodig is.

De hete aardappel wordt doorgeschoven naar de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie. Zij hebben meer verstand van de asielproblematiek.

Lees ook:Europa is blij met Obama
Lees ook:President Hollande dineert twee keer omdat Obama en Poetin niet samen aan tafel willen!
Lees ook:Voor spek en bonen in de NAVO
Lees ook:Bertrand weg, Hortefeux en Besson nieuw, Lagarde en Dati blijven
Lees ook:Nieuwe regering samengesteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>