President Hollande dineert twee keer omdat Obama en Poetin niet samen aan tafel willen!

President Hollande dineert morgenavond twee keer in Parijs, omdat Obama en Poetin niet gezamenlijk aan één tafel willen zitten. Hiermee lijkt de koude oorlog terug van weggeweest.

De Russische president Poetin en Amerikaanse president Obama zijn in Frankrijk om D-Day te herdenken, vrijdag 6 juni precies zeventig jaar geleden. Juist op weg naar een herdenking van de dag die het einde van een oorlog inluidde, doen de twee mannen moeilijk over een diner.

Hollande past zich aan en eet om 19 uur een hapje met Barack Obama in een restaurant in PArijs, waarbij ze het zullen hebben over internationale kwesties als Syrië en de Oekraïne.

Gelukkig kan François Hollande veel eten, want daarna schuift hij op het Elysée om 21 uur aan om een hapje met Vladimir Poetin te doen. Waarbij ze het waarschijnlijk ook over de Oekraïne hebben.

Toch samen aan tafel

Hollande doet veel moeite om de kemphanen uit elkaar te houden, maar vrijdag ontkomen ze er niet aan en moeten ze toch echt samen aan dezelfde tafel aanschuiven. Dan is er een lunch op Kasteel Benouville met zo’n beetje alle royals uit Europa. Naast Willem-Alexander, Maxima en Koningin Elizabeth II, schuiven de koningsparen uit België, Noorwegen, Denemarken en België aan. Bondskanselier Angela Merkel en de Groothertog van Luxemburg zijn ook aanwezig. Tegen zoveel allure zeggen zelfs Poetin en Obama geen nee en dus komen ze samen een vorkje prikken.

 

Lees ook:Vicepresident Joe Biden tegen Hollande: Don’t screw with my girlfriend!
Lees ook:Vrede in Zuid-Afrika: Hollande en Sarkozy naast elkaar bij herdenking Mandela
Lees ook:Onschuldige Algerijn mag Fransman worden
Lees ook:Frankrijk niet blij met omhelzing Sarkozy-Berlusconi
Lees ook:Franse president verbijsterd over boodschap Obama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>