Reclame verdwijnt van Franse publieke TV

En alweer nieuws over Sarkozy. Want om acht uur verdwijnt de reclame van de Franse publieke tv. Terwijl op de commerciële zenders TF1, Canal+ en M6 om half negen het vertrouwde bombardement reclamespotjes losbarst, nemen France2, France3 en France5 vijftien minuten voorsprong op de concurrentie. Ze keren terug naar hoe het was tot 1968: uitzenden zonder onderbreking, zo bericht het NRC.

De publieke zenders voorzien inkomstenderving, ondanks een jaarlijkse compensatie van 450 miljoen euro (mede gefinancierd door een revolutionaire belasting van 0,9 procent op de omzet van internetproviders). De zenders vrezen ook voor hun onafhankelijkheid. Sarkozy benoemt straks zelf de opvolger van De Carolis, het hoofd van de publieke tv in Frankrijk. Ook al zoals vóór 1968, toen de staatsomroep aan de hand van generaal De Gaulle liep.

Hun bezwaar leidde tot parlementaire vertraging. De senaat behandelt de hervorming pas overmorgen. De regering liet daarom France Télévisions reclame alvast maar zelf afschaffen.

Lees ook:Sarkozy schrapt reclame op publieke zenders
Lees ook:Scholier gooit flesje naar Sarkozy
Lees ook:‘Reclame Chanel te sexy voor kinderen’
Lees ook:Bijna 16 miljoen kijkers voor interview Sarkozy
Lees ook:Vanessa Paradis in nieuwe reclame Chanel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>