‘Reclame Chanel te sexy voor kinderen’

Een reclame van het Franse modemerk Chanel mag in het Verenigd Koninkrijk niet meer worden uitgezonden tijdens of rondom televisieprogramma’s voor kinderen. Dat meldt Nu.nl.

Het gaat om de reclame voor Coco Mademoiselle met actrice Keira Knightley in de hoofdrol. De Britse Reclame Code Commissie kreeg een klacht binnen nadat de reclame, waarin Knightley naakt, maar bedekt door bedlakens, tussen Ice Age 2 op televisie werd getoond. De vrouw die de klacht indiende, vond de reclame te sexy om uit te zenden tijdens een film die gericht is op kinderen.

Volgens Chanel is er slechts een ontblote schouder van de actrice te zien en is de reclame voor volwassenen bedoeld, die ook naar Ice Age kijken. Ook heeft het modemerk geen andere klachten ontvangen. De Britse Reclame Code Commissie is het echter eens met de vrouwelijke klager en daarom mag de reclame nu niet meer uitgezonden worden tijdens of rondom kinderprogramma’s.

Lees ook:Keira Knightley speelt Coco Chanel
Lees ook:Vanessa Paradis in nieuwe reclame Chanel
Lees ook:Lily-Rose Depp gezicht van Chanel
Lees ook:Advertentie L’Oréal verboden in Engeland
Lees ook:Vreemde foto: Chanel photoshopt net iets te veel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>