Deze zomer rechtstreeks vliegen naar Limousin

Wil je deze zomer op vakantie naar de Limousin? Met CityJet kun je rechtstreeks van Amsterdam naar Brive la Gaillarde vliegen. Van 7 juli t/m 1 september gaat er elke zaterdag een vlucht vanaf de Nederlandse hoofdstad naar het zuiden van de Limousin, in het midden van Frankrijk.

Deze regio is vooral een fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Tips: het Plateau de Millevaches, het meer van Vassivière, de Dordognevallei (vanaf een typisch ‘gabare’-schip), de Vézèrevallei, de Viennevallei voor kanovaarders. En voor de romantici onder ons: de Creusevallei, die in de vorige eeuw vaak geschilderd werd door de impressionisten.

De Limousin, die uit de departementen Corrèze, Creuse en Haute-Vienne bestaat, bevat zo’n 6.000 kilometer aan wandelpaden, bijna 1.000 kilometer ruiterpaden, 11.000 kilometer rivier en 5.000 hectare meren. Ook het historische en culturele erfgoed van de regio is rijk. Denk aan de kastelen op de Richard Leeuwenhart-route, de middeleeuwse dorpjes (Collonges-la-Rouge, Turenne, Curemonte of Mortemart in Haute-Vienne) en natuurlijk de kleine romaanse kerkjes, die getuigen van het vakmanschap van de lokale metselaars door de eeuwen heen.

Lees ook:Regionaal: Limousin
Lees ook:Recordfile in Frankrijk: 711 kilometer
Lees ook:Streekproducten van de Limousin
Lees ook:Bosbranden teisteren Zuid-Frankrijk
Lees ook:Grote bosbrand bij Marseille

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>