Franse helden omgekomen bij helikoptercrash

Florence Arthaud

Tijdens een helikoptercrash in Argentinië zijn tien mensen omgekomen, waaronder acht Fransen. Twee helikopters botsten op elkaar tijdens opnames van het survivaltelevisieprogramma Dropped. Onder de doden zijn de drie Franse topsporters zeilster Florence Arthaud (57), zwemster Camille Muffat (25) and bokser Alexis Vastine (28). 

Zeilster Florence Arthaud voer solo de beroemde Route du Rhum en won deze in 1990. Camille Muffat won in 2012 goud op de Olympische spelen en Boxser Alexis Vastine won in 2008 brons op de Olympische spelen. Naast de topsporters, kwam ook de cameraploeg van TF1 om het leven samen met andere inzittenden. Men vermoedt dat de twee helikopters op elkaar zijn gebotst en daarna geëxplodeerd.

De Franse minister van sport Patrick Kanner heeft aangegeven dat er een nationale herdenking komt voor de Franse sporters op televisie.

 

Lees ook:Oprichter Olympische Spelen: Pierre de Coubertin
Lees ook:Nice is verdeeld over OS 2018
Lees ook:Vliegtuigje neergestort nabij Cannes
Lees ook:Franse fotografe (26) vermoord in Centraal Afrika
Lees ook:Geen overlevenden bij vliegtuigcrash Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>