Circus Tour de France

Waar je ook kijkt momenteel, het nieuws over Frankrijk wordt geregeerd door de Tour. De Tour de France dus. Vandaag kwam het hele circus hier voorbij, in de Pyreneeën. Altijd feest.

Al dagen kamperen mensen langs de route om het mooiste plekje te reserveren, afgezet met roodwitte linten of landbouwplastic of wat dan ook. Bij voorkeur op de beklimming van de Col de Tourmalet, is mij verteld. Want daar moeten de renners zo ontzettend zwoegen dat je ze heel even kunt bekijken. Ga je aan de andere kant van de col staan, bij de afdaling, dan is het hele peloton in nog geen 20 seconden voorbij. Zo dicht zitten ze dus op elkaar, kennelijk.

Jullie zien al dat ik geen wielrenkenner ben. Maar de Tour-karavaan is ook gewoon heel leuk voor leken. Al dat getoeter en gezwaai, de merchandise die door de lucht vliegt, de helikopters, de hordes mensen langs de weg… hartstikke gezellig. En het goeie nieuws is dat die karavaan wel anderhalf uur lang langs trekt. Zodat het alleszins de moeite waard is om eerst een tijdje in de file te staan – op één van de mooiste wegen van Europa.

Lees ook:29 juni 2013: start van de 100e Tour de France op Corsica
Lees ook:Parcours Tour de France 2014 bekend
Lees ook:Tour de France 2010 start in Nederland!
Lees ook:Tour de France live volgen
Lees ook:De beste tour aller tijden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>